تازههای فناوری اطلاعات
۱- راه اندازی سامانه کلود (cloud) – تابستان ۱۳۹۸
سامانه کلود امکان ذخیره سازی فایل ها و محتواها را در فضای ابری (اینترنت) می دهد و کاربران می توانند با ساختن پیوندهای اشتراک گذاری آنها را با دیگر افراد به اشتراک بگذارند. این سامانه دارای پایداری بالایی بوده و بعلت استفاده از سیستم عامل لینوکس دارای سرعت و امنیت قابل قبولی است. در حال حاضر فضایی به اندازه ۲۰ گیگابایت به هریک از مدرسین دانشگاه تخصیص داده شده که در آن محتواهای درسی و دیگر فایل های آموزشی و پژوهشی را در اختیار دانشجویان و دیگر استفاده کنندگان قرار می دهند. البته این سامانه در تابستان ۹۹ ارتقا پیدا کرد و تعداد سرویس دهندهها و فضای ذخیره سازی آن برای خدمات دهی بهتر افزایش یافت.
۲- راه اندازی سامانه دورکاری (vpn) – پاییز ۱۳۹۸
در ابتدا این سیستم برای رصد سامانه های دانشگاه وقتی کارشناسان فناوری اطلاعات خارج از دانشگاه هستند، راه اندازی شد. سپس در اختیار اساتیدی قرار گرفت که می خواستند با تجهیزات موجود در دفتر خود ارتباط داشته باشند و در نهایت بعد از ارتقاءهای لازم برای انجام دورکاری در اختیار کلیه اعضا هیات علمی و کارکنان دانشگاه قرار گرفت.
۳- راه اندازی ذخیره سازهای متصل به شبکه (NAS) – پاییز ۱۳۹۸
داشتن فضای ذخیره سازی بزرگ و پایدار برای گرفتن نسخه های پشتیبان برای کل سامانهها و نیز دادههای موجود در پایگاه دادههای آنها بسیار حائز اهمیت است. راه اندازی این سامانه تحت عنوان Free-NAS و نیز اضافه کردن یک سامانه دیگر Free-NAS در بهار ۱۳۹۹ این امکان را داد تا هر شب از تمام سامانههای دانشگاه نسخه پشتیبان گرفته شود. این کار به کمک سامانه پشتیان گیر Veeam انجام می شود. علاوه براین اطلاعات پایگاه داده این سامانه ها و نیز محتواهای تولیدی اساتید بر روی این فضاها در چند نسخه پشتیبان گیری می شوند.
۴– ارتقا سامانه lms – بهار و تابستان ۱۳۹۹
با توجه به افزایش استفاده از سامانه lms نیاز بود که این سامانه برای سرویس دهی بهتر ارتقا یابد. این ارتقا در مراحل مختلف از زمستان ۱۳۹۸ به صورت جزیی شروع شد و در بهار و تابستان ۱۳۹۹ تکمیل گردید. بعد از این ارتقاها سامانه به پایداری نسبی رسید و توانسته نیازمندی های دانشگاه را برآورده کند.
۵- ارتقاء پهنای باند دانشگاه به ۴۸۰ مگابیت برثانیه – بهار ۱۳۹۹
لازمه آموزش الکترونیکی و ارتباط اساتید و دانشجویان از راه دور داشتن پهنای باند مناسب برای تبادل اطلاعات است. این پهنای باند در بهار ۱۳۹۹ به ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه ارتقا یافت که توانسته علاوه بر پوشش نیازمندیهای دانشگاه رضایت نسبی نیز در بین همکاران بوجود آورد.
۶- تقویت زیرساخت های سخت افزاری دانشگاه – بهار ۱۳۹۹
زیرساخت های سخت افزاری دانشگاه نیاز به توسعه داشتند تا امر آموزش و پژوهش معطل نماند. این ارتقا در دو خرید تجهیزات سخت افزاری انجام شد و توانست گشایشی در زیرساخت ها بوجود آورد.
۷- افزایش سرورهای کلاس مجازی به ۲ سرور (Webinar, VC2) و راه اندازی سامانه Meet برای برگزاری جلسات الکترونیکی – تابستان ۱۳۹۹
سرورهای کلاس مجازی در ترم اول آموزش مجازی تنها یکی بود و برای کارهای مختلف از آن استفاده می شد. رویکرد دانشگاه در ترم دوم آموزش مجازی به صورت آموزش ترکیبی همزمان و غیرهمزمان در آمد که نیاز به افزایش تعداد سرورها بود. به همین دلیل یک سرور کلاس مجازی دیگر بنام VC2 اضافه شد و دانشکده ها بین دو سرور کلاس مجازی VC2 و Webinar تقسیم شدند و یک سرور دیگر به نام Meet نصب شد تا برای جلسات داخلی دانشگاه بکار برود و دانشجویان از آن استفاده نمی کنند.
8- تغییر ساختار HPC برای پوشش بهتر استفاده کنندگان از خدمات پردازش سریع – پاییز 1399
زیرساخت پردازش سریع از سال ۹۶ در دانشگاه بوجود آمده بود اما با توجه به عدم پشتیبانی مناسب از طرف شرکت پشتیبان نتوانسته بود به درستی مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی شرایط آموزش مجازی هم ایجاب می کرد که این زیر ساختها بهینه تر استفاده شود. لذا تصمیم براین شد که به هر متقاضی استفاده از خدمات پردازش سریع یک ماشین مجازی داده شود تا خود متقاضی بنا به نیاز خود نرم افزارهای مورد نیاز را نصب کرده و استفاده کند. فعلا داده ماشین به متقاضیان به صورت رایگان انجام می شود و بعد از اتمام تست سیستم و تایید تعرفه های پردازش سریع در شورای فناوری اطلاعات، هزینه بکارگیری ماشین های مجازی از گرنت اساتید پرداخت میشود. برای درخواست خدمت می توان به آدرس hpc@vru.ac.ir ایمیل فرستاد و مشخصات سیستم مورد نظر از لحاظ نوع سیستم عامل، میزان حافظه و پردازنده را سفارش داد تا ماشین مجازی ساخته شده و در اختیار متقاضی قرار گیرد.
9- راه اندازی خط ارتباطی ۲۷۷۷ – برای پشتیبانی از سامانه LMS – پاییز ۱۳۹۹
در جهت تماس مستقیم دانشجویان با کارشناسان فناوری اطلاعات یک خط تلفن مستقیم برای دانشجویان راه اندازی شد تا با فشار کردن یک عدد به کارشناس دانشکده خود صحبت کنند. همچنین ایمیل lms@vru.ac.ir هم معرفی شد تا درصورت لزوم از این کانال هم بتوانند ارتباط برقرار کنند.
۱۰- راه اندازی سامانه تیکت زدن Help – برای تجمیع خدمات پشتیبانی فناوری اطلاعات – پاییز – ۱۳۹۹
این سامانه راه اندازی شد تا خدمات فناوری اطلاعات ساماندهی شود و همهی درخواست کنندگان خدمت در زمان مناسب سرویس مورد نظر خود را دریافت کنند. در این سامانه بعد از ارسال ایمیل به آدرس help@vru.ac.ir یک تیکت برای کارشناسان ایجاد می شود و کارشناس مرتبط برای پاسخگویی به آن فرد اقدام می کند.
11- تلاش برای راه اندازی مرکز داده دانشگاه – ادامه دارد …
وجود مرکزداده استاندارد و قابل قبول، یک نیاز مهم دانشگاه میباشد که با توجه به ابعاد دانشگاه و تعداد ذینفعان آن از سایر قسمتها عقب مانده است. خوشبختانه تلاش های خوبی در این زمینه انجام شده و امید است تا پایان سال تجهیزات آن خریداری شده و در تعطیلات نوروزی عملیات نصب اتفاق بیافتد.